Det skriver Asplanb Viak i en pressemelding.

Fra 1. mars blir TIND Arkitektur AS en del av Asplan Viak.

-TIND Arkitektur representerer en veldig spennende og viktig nerve i arkitektmiljøet i Nord-Norge. Deres prosjekter har gjort seg bemerket i regionen. Historie, kystkultur og bærekraft er sentrale begreper som ivaretas svært godt i deres portefølje – en profil som passer veldig godt inn med Asplan Viaks målsettinger, sier Lise Haaland Eriksen.

Medarbeiderne i TIND vil bli en del av Asplan Viaks kontorer i Svolvær og Leknes,. De tar også på seg oppdrag i Vesterålen-regionen, skriver de i pressemeldingen.

Arktisk urbanitet med lokal forankring

De fire ansatte i TIND arbeider innen et bredt fagfelt; fra konsept- og stedsutvikling, planlegging og regulering, prosjektering og rehabilitering, kunst, interiør og brukermedvirkende prosesser.

– Asplan Viak er et av de få tverrfaglige miljøene - med både lokal- og nasjonal forankring - som har spisskompetanse innenfor miljø og bærekraft. Sistnevnte har vært en viktig premissgiver i TINDs tilnærming til arkitektur og stedsutvikling, sier daglig leder i TIND Arkitektur, Synne Brustad.

– Som en del av Asplan Viak ser vi frem til å kunne bidra til helhetlige løsninger for arktisk urbanitet og bærekraftige kystsamfunn, men ikke minst skape merverdi for kundene våre, legger Anette Flesicher, kreativ leder, til.

Styrket i Nord

Med oppkjøpet av Stein Hamre Arkitekter for knappe to år siden og TIND Arkitektur nå, blir Asplan Viak en sterk premissleverandør for arkitektur i regionen.

– TIND komplementerer og forsterker arkitektmiljøet vårt i Nord-Norge og sammen med alle feltene innen plan, arkitektur og ingeniørfag vi huser i Asplan Viak, blir vi nå enda mer slagkraftig og robust, sier leder for region Nord, Jon Vidar Jonsson.