Musikeren, dirigenten og Harstad-patrioten planlegger å feire rund-dagen sin med brask og bram.

28. januar, tre dager etter selve fødselsdatoen, blir det musikkfest i Storsalen i Harstad Kulturhus. Korsang, solid bandmusikk og topp stemning garanteres av de involverte.

– Vi byr på en storslått opplevelse, sier Dag Erik (snart 50).

– Folk i byen må kjenne sin besøkelsestid. Det kommer til å bli tidenes Harstad-produserte konsert. Vi kommer til å trøkke på, og garanterer god stemning og mange overraskelser underveis, sier sanger og kompanjong Jørn Heyerdahl Pedersen.

Overskuddet fra arrangementet går i sin helhet til de veldedige organisasjonene Children’s Burn Care Foundation og Fra Sjel til Hånd, men henholdsvis Hans Petter Schjelderup og Rune Strand i spissen.

Ønsker seg stort publikum i bursdagsgave

Dag Erik Enoksen har vært fulltidsmusiker halve livet. For mange er han nok kjent som dirigent i det anerkjente koret Bel Chorus, i tillegg til å være involvert i korene Mine Damer, Harstad Mandskor og nyoppstartede Arctic Youth Choir.

Alle disse skal være med på showet i storsalen. Med på laget er også Tove Karoline Knutsen og en gjeng musikerkompiser fra Dag Eriks barndom. Trioen Tre stemmer med Dag Erik, Jørn og Knut Erik Østgård, kjent fra Return, blir også et innslag.

50-årsfeiringen i kulturhuset ser dirigenten på som en gylden anledning til å støtte gode formål.

VELDEDIGHET: Dag Erik Enoksen benytter anledningen til å støtte opp om Hans Petter Schjelderup og Rune Strands veldedige organisasjoner. Foto: Eirik Leitring

– Den beste gaven folk kan gi meg, er å kjøpe seg selv eller noen andre en billett til showet. Det er mitt og mine venner på scenens høyeste ønske. Nå får harstadværinger virkelig muligheten til å vise at de har et hjerte av gull og at vi står sammen. Det er slik jeg kjenner Harstad, sier Dag Erik.

Redaktør og administrerende direktør i Harstad Tidende, Kjell Rune Henriksen, skal bekle rollen som konferansier.

– Dag Erik er en profil i Harstad. At han velger å bruke 50-årsdagen sin til å gi til veldedighet på denne måten er utrolig raust. Rett og slett prisverdig, sier Henriksen.

Arrangementet er såkalt «one night only».

Billettsalget er i gang fra og med fredag 2. desember.