I dag er det Nettavisen som huser Harstad-kvinnen Sophie Elise Isachsens blogg. Nå har Nettavisen sendt ut nye kontrakter til sine bloggpartnere der det kommer fram at selskapet vil dele inntektene 50-50 med bloggerne.

Tidligere har personer som blogger i samarbeid med Nettavisen på portalen blogg.no fått en fast sum betalt per annonseklikk. Men nå skal annonsekronene deles likt, skriver VG.

Blant de største

I kontrakten kommer det frem hvor mye bloggerne er garantert i lønn.Bloggere som har over 150 000 unike brukere i snitt per uke de siste tre månedene er garantert innlegg som gir en omsetning på minst 1 080 000 per år.

Bloggere med over 40 000 unike brukere i snitt per uke de siste tre månedene er garantert innlegg som gir en omsetning på minst 360 000 per år.

Sophie Elise Isachsen fra Harstad er blant de mest populære bloggerne i Norge. i en periode i 2015 var hun størst i Norge med hele 260.000 unike lesere på en av de beste dagene.

Hun ønsker ikke å si noe til VG om den vil påvirke samarbeidet.

Inntektene svinger

Bloggsjef i Nettavisen, Gaute Tyssebotn, sier til VG at den nye avtalen skal sikre mediehuset mot risiko ved svingninger i annonsemarkedet.

– Det betyr at inntektene på annonser vil svinge i takt med markedet. Noen måneder kan bloggeren tjene mer enn i dag, mens andre dager kan det bli mindre. Bloggerne vil nok i 2016 jevnt over tjene mer enn i 2015 til tross for at de tradisjonelle annonsene er utfordret.

Han forteller videre at mediehuset betaler ut et tosifret millionbeløp til sine kontraktsbloggere hvert år.

I tillegg til annonsekroner kommer inntekter fra sponsede innlegg, Instagram-poster, Youtube-filmer og Snapchat-kampanjer. I tillegg til annonse-kroner er det dette mange bloggere tjener gode kroner på. For bloggerne på kontrakt skal disse pengene deles femti-femti med Nettavisen.