– Dette blir et stort løft for hele regionen, med stor folkescene, fleksibel flerbruksflate og en historisk del i grønne omgivelser, sier prosjektleder Lillian Sharma, landskapsarkitekt i Harstad kommune i en pressemelding.

Kommunen mener Generalhagen har et uutnyttet potensial som møteplass og byrom. Målet er at parken skal kunne brukes mer målrettet, oftere og være en arena for aktiviteter for alle, der universell utforming, tilgjengelighet for alle, og ny belysing er en del av planen. En viktig del av sentrums- og bysatsingen i Harstad.

I 2019 ble lekeplassen i Generalhagen oppgradert. I 2020 flyttet paviljongen i tråd med forprosjektet, og det ble anskaffet en mobil kunstisbane. Den planlagte scenen er utarbeidet i samarbeid med aktuelle brukere og organisasjoner, påpeker kommunen.

Folkescenen som kommer vil også kunne brukes til større arrangement med opptil et par tusen publikummere året rundt.

Foto: Asplan Viak

– Publikumsområdet vil være en fleksibel flerbruksflate hvor det tilrettelegges for aktiviteter året rundt gjennom skøytebane på vinteren og vannlek sommerstid, sier kommunens rådgiver for park og idrett, Eli-Jeanette Olsen i meldingen.

Lista over det som skal gjøres nå:

Utendørs scenebygg:

– Teknisk rom for kjøleaggregat (til isbanen)

– Teknisk rom for VVS og EL

– To stk. HC WC (som kan brukes av alle i parken)

– Garderobe/lagerrom

– Scenegulv med tak

-Belysning og høyttalere.

Foto: Asplan Viak

Park:

– Fast dekke av granitt

– Ramper

– Varme i rampe

– 2 stk. amfi (en med trapp)

– Stolper med belysning og høyttalere

– Regnbed

– Beplantning