Sophie Elise forteller om historien sin til VG. I januar ble hun oppringt av en nær venninne fra Harstad om at et bilde av henne i en svært intim situasjon var blitt sendt rundt. Bildet var tatt uten tillatelse.

Etter oppringingen fikk hun flere henvendelser, men ikke bare fra personer hun kjente. Hun forklarer til VG at hun ble bombardert av henvendelser om det intime bildet.

- Jeg ante ikke at bildet eksisterte og ble så sint, sier hun til VG.

21-åringen forteller at hun ble snikfotografert. Bildet var tatt uten tillatelse.

Anmeldte

Mannen som tok bildet er blitt anmeldt, men politiet har henlagt saken på grunn av bevisets stilling. Grunnen til at Sophie Elise nå snakker ut om historien hennes er for å få alle som deler bilder av andre til å tenke seg om, og fordi at hun mener at rettspraksisen kunne vært bedre. Isachsen er skuffet over henleggelsen.

– Her hadde vi lagt fram det vi mener var mange klare bevis. Og bevisene for spredningen lå åpent ute på nettet. Men selv om det finnes en lov mot å spre andres bilder, så opplever jeg at den ikke fungerer. Til tross for at politiet sto på, og jeg stolte på dem, ble saken henlagt. Jeg tror det handler om manglende kunnskap på dette spesifikke feltet. Det kan også ha med ressurser og litt manglende vilje å gjøre noe. Til tross for at mange ble kalt inn til avhør, har jeg inntrykk av at mange slapp unna med å skylde på at de var fulle og ikke husker å ha spredt det, sier hun til VG.

Selv om saken ble henlagt, er det viktig for Isachsen at alle som kommer i en lignende situasjon velger å anmelde raskt.