Etter at båten ble tatt i land ved Bunker Oil ved bruhodet så har det tatt fyr i båten, forteller operasjonsleder Eirik Kileng ved Tromsø-politiet.

– Det er vissnok ikke åpne flammer, men brannvesenet er på plassen. Det er ikke folk om bord i båten, sier han til iTromsø.

TIL KAI: Her ligger sjarken til kai etter kollisjonen. Brannvesenet er på stedet. Foto: Ronald Johansen

Politiet fikk melding om en mørklagt sjark på tur i Tromsøysundet. Politiet tok da kontakt med Hovedredningssentralen i Bodø, hvor man prøvde å få kontakt med båten via kystradioen. Det var ikke mulig å komme i kontakt med føreren, og sjarken var ikke synlig på det elektroniske overvåkingssystemet som båter er forpliktet til å ha installert.

– Da ble Kystvaktas fartøy KV Farm kontaktet og de sendte ut sin lettbåt for å kontakte sjarken. Da de kom om bord viste det seg at føreren fremsto som synlig beruset, forteller Kileng.

Føreren av sjarken ble deretter tatt i land, og politiet har gjennomført prøvetaking på mannen.

Ifølge iTromsøs journalist på stedet er politiet om bord i båten nå for å gjennomføre undersøkelser.

LETT BÅT: Kystvakta gikk ut med lettbåt for å kontakte båtføreren i den mørklagte sjarken. Foto: Ronald Johansen

– Det ser ikke ut til at det er noen større skader på båten, men det skal vi om bord og sjekke, sier politibetjent Ingmund Landsem Paulsen, som ga beskjed til personen ombord om å gå å legge seg – og helst ikke legge ut på tur den nærmeste tiden.

– Mannen var konstatert beruset, og det er opprettet en anmeldelse på hendelsen, sier Paulsen.