Prisen skal bidra til å inspirere nye og etablerte komikere til å fortsette å spre humor og glede.

Prisen deles i år ut for andre gang under Harstad Standupfestival, som for første gang ble arrangert i 2021. Da stakk standupkomiker Silje Øverås Myhre av med den gjeve prisen.

1.–3. september er det igjen klart for Harstad Standupfestival, den andre i rekken. Juryen er nå godt i gang med arbeidet med å få på plass kandidater til prisen. Det er Flire AS som arrangerer festivalen, og skal sammen med festivalens diamantsponsor Harstad Tidende dele ut prisen – standupprisen til en verdig komiker.

Trenger hjelp til å finne kandidater

Flire AS og Harstad Tidende har i samarbeid utnevnt et panel på tre personer som skal finne en vinner. Juryen består av markedsdirektør i Harstad Tidende Ramona Hegrenes, Sigrid Ina Simonsen i Flire AS, og Eirik Berg som har vært og er tett på miljøet og kjenner hva og hvem som rører seg.

Men før de kan ta en avgjørelse, ønsker de nominasjoner fra folket.

– Du kan nominere din kandidat ved å sende e-post til rh@ht.no. Det er mange gode komikere der ute, og det er en viktig jobb å finne de rette kandidatene, så send oss ditt forslag, sier Hegrenes.

Fristen for å nominere kandidater er onsdag 31. august.

Komikeren skal være en person som har vist særlig interesse for faget.

– Prisen skal gå til en person som har utmerket seg, enten gjennom produksjon av eget materiale, viser et stort talent, er til inspirasjon for andre komikere, eller en kombinasjon av disse, sier Berg.

10.000 kroner

Vinneren får en gavesjekk på 10.000. kroner. Tanken bak prisen er at den skal bidra til at vinneren kan videreutvikle seg i humorfaget, med mål om å løfte fram nordnorsk humor.

– Det er utrolig kult at vi i tillegg til kjente navn som bla Are Sende Osen, Dag Sørås og Thomas Leikvoll, også har åtte lokale komikere på scenen denne helga, sier Simonsen.

Festivalen skal gå over to dager, og selve prisutdelingen vil bli lørdag. Det er allerede revet bort mange billetter til alle de seks forestillingene som skal gå både på Støyperiet og i Arena Nord-Norge.