– Mye sterk vind og langvarig kulde uten nedbør etter tidligere mildvær i januar, har gitt et hardt, skavlete og isete føre i høyfjellet i Nordland og Troms. I fjellbjørkeskogen er det stedvis et lite skarelag som for det meste «bærer» skiene. Det er for det meste bra med snø fra innland til kyst, men noen cm nysnø vil gi et betydelig bedre skiføre, sier Tore Veisetaune i Statskog Fjelltjenesten.

– Det er bra med snø i høyfjellet i Ofoten og Sør Troms, selv om mildværet i januar har trykket snøen sammen en del og gjort skiføret hardt mange steder, sier Arild Bondestad i Statskog Fjelltjenesten.

Han har slått fast at det er mest snø på nordsiden av Ofotfjorden, der snødybden er opp mot én meter flere steder. På Bjørnfjell ble snødybden målt til 65 cm, i Melkedalen 55 cm og i Skjomen 45 cm.

Sola begynner å titte fram og forholdene for isfiske er bra på dager med godt vær. Istykkelsen på de uregulerte innsjøene varierer med høyde over havet.

– Kulda har gitt gode isforhold på mange vann fra innland til kyst, og det er flere plasser svært gode skøyteforhold. Litt oppe i fjellet er islagte vann for det meste snødekt, med noen unntak der snøen er blåst bort.