Amfetaminbeslaget gjort i oktober i fjor tilsvarer 250.000 brukerdoser med en gateverdi på 33 millioner kroner.

Beslaget ble gjort i Tromsø sentrum i oktober 2017, da politiet beslagla 66 kilo amfetamin. Først i dag valgte politiet å gå ut med informasjon om saken. Rekordpartiet med narkotika ble tatt i sammenheng med en etterforskning som pågår fortsatt.

Leder for etterretning, forebygging og etterforskning, Yngve Myrvold, mener stoffet var tiltenkt distribusjon i Nord-Norge.

– Beslaget er langt større enn det vi har vært borti tidligere. Vil karakterisere det som et enormt beslag. Dette bekymrer oss, og det bekrefter den negative utviklingen vi har sett.

En mann i starten av 40-årene fra Serbia er siktet i saken. Mannen har vært varetektsfengslet siden beslagstidspunktet.

Mannen hadde bosted i Tromsø, kombinert med et midlertidig arbeidsforhold.

– Det er klart at vi mener han har tilknytning til et større nettverk som driver profesjonell distribuering av amfetamin, sier Myrvold, og legger til at de samarbeider med tysk politi i saken.

– Vi mener det er del av et internasjonalt nettverk.

Mannen er siktet etter straffeloven § 232 annet ledd første straffalternativ jf. første ledd, jf. § 231 første ledd. Strafferammen er på opp til 10 års fengsel.

- Han erkjenner ikke straffskyld, sier mannens forsvarer, Reidar Steinsvik til iTromsø. Utover det ønsker han ikke å kommentere saken.

Det er ikke gjort pågripelser i andre i forbindelse med denne saken.

– Vi skal fortsette avhør av siktede og drive analyse, sier politiet om det videre arbeidet.

– Stoffet ligger på en «normalstyrkegrad». Normalpris i Tromsø i Nord-Norge er rundt 500 kroner grammet. Om du ganger opp det, havner du på 33 millioner kroner, fordelt på nesten 250.000 brukerdoser.

– Vi er veldig fornøyd med å få fjernet et så stort beslag fra gata. Siktede har avgitt flere forklaringer i saken, men vi kommer ikke til å gå inn på de noe nærmere. Vi har naturligvis rettet etterforskningen mot flere personer som vi mener er interessante.

Han er siktet for grov narkotikaovertredelse, som har en strafferamme fra tre til femten år. Han har vært varetektsfengslet siden beslagstidspunktet. Han kjenner ikke straffskyld, sier forsvarer Reidar Steinsvik.

– Vi forventer å bruke noen måneder til på etterforskningen, opplyser politiet.