Thorhallsdottir er for mange kjent fra TV-skjermen gjennom deltakelse i Farmen kjendis, Sofa og Forræder. Hun har også gitt ut bøkene «Veien til Lykke» og «Pappaen min bor i himmelen».

Hun er også en etterspurt kunstner, inspirator og foredragsholder som formidler hverdagsfilosofi om livet, lykken, sorg og kjærlighet. Foredraget hun skal holde har hun valgt å kalle «De som lever videre i hjertene våre».

Bidra til å forebygge selvmord

– I samarbeid med UiT og Samskipnaden har vi i LEVE Troms vært så heldige å ha fått Thorhallsdottir til Harstad for å holde dette foredraget, sier Johnny og Vivi Fredriksen, begge styremedlemmer i LEVE Troms.

GODT OPPMØTE: Vivi og Johnny Fredriksen i LEVE Troms håper mange finner veien til foredraget i neste uke. Foto: Andreas Isachsen

Landsforeningen for etterlatte etter selvmord (LEVE) er en landsdekkende organisasjon. LEVEs formål er å støtte etterlatte og berørte ved selvmord, og å bidra til å forebygge selvmord gjennom åpenhet, opplysningsvirksomhet og politisk arbeid.

– Har selv opplevd selvmord

Johnny og Vivi Fredriksen håper mange finner veien til det store auditoriet ved UiT denne torsdagskvelden for å få med seg dette foredraget.

– Hun har selv opplevd selvmord blant sine nærmeste, og dette foredraget er fullt av både lindring og rørende historier. Dette er også et foredrag som ikke bare er for etterlatte, men som også studenter og fagpersoner som jobber i blant annet helsevesenet kan ha god nytte av, sier de to.

Prest og psykolog til stede

Til stede under foredraget vil det også være en egen psykolog fra Harstad kommune, UiT stiller med egen prest, mens LEVE Troms stiller med egen likeperson.

– Dette gjør vi blant annet for at de som er til stede etter foredraget ved behov skal kunne få samtale med en eller flere. Ønsker man for eksempel en samtale med en likeperson, er dette en person som selv er etterlatt etter selvmord, forteller Vivi og Johnny.

LEVE Troms oppfordrer de som er interessert i å få med seg dette foredraget om å melde seg på på forhånd.

– Dette kan gjøres via linken på hjemmesiden til LEVE Troms eller på UiTs hjemmeside.