Finsæther har de seneste årene delt kontorfellesskap med Privatmegleren ved Harstad kino.

– Jeg har de siste årene drevet Eiendomsfinans i kontorfellesskap med andre. I sin tid sammen med Notar i Strandgata, og Storgata. Deretter sammen med Lars Nyborg i Lov & Rett i andre etasje i samme hus i Storgata. Da Eirik Jakobsen etablerte SNE ved kinoen flyttet jeg inn lokalene der, forteller Finsæther, som driver med å megle god løsning for sine kunder mot bankene, uavhengig om det er for bolig finansiering, billån, blanko finansiering, eller forsikring kundene trenger.

– Jeg har nå i lang tid jobbet i samme lokale som SNE og nå Privatmegleren. Jeg for min egen del har sett at oppdragsmengden har vokst fra år til år med nye kunder i Harstad og utenfor byen, forteller Finsæther. Behovet for den rådgivningen vi tilbyr har økt i tråd med strengere regler om finansiering fra staten, da trenger kundene ekstra hjelp til å finne fram til rett løsning. Det tilbyr vi kundene, og vi har også banker som spesialisere seg på å hjelpe de som har fått anmerkning. Med rett rådgivning, og rette løsninger er det mulighet for det fleste, sier Børge Finsæther.

Nye lokaler

Etterspørselen i markedet har gjort det slik at selskapet må utvide, derfor han det sist året vært på jakt etter nye lokaler på gateplan i Harstad.

– Jeg har nå etablert meg egne lokaler Strandgata (Tequila Sport (Narvesen) hos huseier Roy Olsen. Med Milano som en av naboene. Jeg synes plasseringen er bra, sier Finsæther, som har jobbet med finansiering av boliger, båter og biler, for en rekke banker i området.

– Jeg får betalt av bankene og andre finansinstitusjoner for de kunder jeg formidler til banken som lånekunder. Oppdragsmengden for Eiendomsfinans har økt mye den siste tiden. I fjor omsatte vi for vel 3 millioner kroner. Jeg er distriktsleder og har en kunderådgiver som jobber i Tromsø, sier Finsæther, som har drevet selskapet i Harstad i snart 15 år.

Han ønsker i 2018 og øke omsetningen i selskapet.

Ansetter

– Jeg satser på å omsette for et sted mellom fire til fem millioner kroner. Jeg kommer derfor til å ansette 1–2 rådgivere her i Harstad, sier Finsæther.

Han startet i sin tid med boligfinansiering. Siden har det blitt spedd på med alle typer finansiering en privat person har behov for, og i tillegg til megling av forsikring.

– Formidling av billån har blitt stort. I den siste perioden har jeg formidlet stor skala billån, leveransen har blitt så stor at man har vært den som har levert mest av vel 800 rådgivere i en av bankene vi samarbeider med, sier Finsæther, som nå ser seg nødt til å øke staben i forbindelse med økte oppgaver.

– Jeg jobber også i et marked der privatpersoner trenger refinansiering eller løsning for nedbetaling av kredittkortgjeld. Vår rådgivning koster ikke kunden noe. Jeg får mine inntekter fra bankene. De ønsker å ha en del eksterne rådgivere som ikke er ansatt i banken. Det er sparte kostnader for dem, forteller Børge Finsæther, områdeleder i Eiendomsfinans Harstad.

Selskapet ble i sin tid etablert i Drammen og har kontorer i store deler av landet. De har siden 1993 hjulpet titusenvis av kunder med å få den mest hensiktsmessige finansieringen, og vi omsetter i lånevolum boliglån for rundt 4 milliarder i året. Selskapet runder 25 år i 2018.