Slik vil ordføreren ta tak i sykehjemskrisen - men Frp-Eilertsen er ikke fornøyd

Større avstand og mer vask og spriting av hender gjør at færre dør. Det er én av forklaringene på at Harstad kommune nå er i manko på sykehjemsplasser.

MISFORNØYD: Kristian Eilertsen (foran) mener det er en skam at Harstad kommune ikke har kapasitet til å hjelpe egne innbyggere. Ordfører Kari-Anne Opsal og kommunedirektør Hugo Thode Hansen i bakgrunnen. Foto: Odd Leif Andreassen 

nyheter

Det var Frps Kristian Eilertsen som tok opp problemene med å få sykehjemsplass og omsorgsboliger. Han trakk fram Harstad Tidendes artikler om 85 år gamle Martin Sletten som kjempet for å få være på Helsehuset fordi han mente at han ikke klarte seg hjemme.


Martin Sletten orket ikke lage mer bråk:

Nå er han hjemme igjen

Martin Sletten (85) kom onsdag hjem fra Helsehuset til hjemmet sitt på Seljestad.


– Saken om Martin Sletten er hjerteskjærende. Er ordføreren enig i uttalelsen fra lederen i helse- og omsorgsutvalget Kjetil Bjørkelund om at pandemien er årsaken til at vi har en sykehjemskrise i Harstad, spurte Eilertsen i kommunestyret torsdag.