Artist Ruben mottar meldinger fra fans som sliter: – Det kan være ganske tungt

– Mange av de tyngre meldingene påvirker meg jo selvsagt.

PÅKJENNING: Ruben får stadig henvendelser fra fans som sliter. Det kan bli en stor påkjenning.   Foto: Pressefoto (arkiv)

nyheter

Det sier artist og bjarkøyværing Ruben Markussen (26) til NRK.

Gjennom låtene sine har han vært åpen om pyskisk motgang og utfordringer livet har hatt å by på. Bak de 170 millioner avspillingene på Spotify ligger også flere som kan kjenne seg igjen i mye av motgangen Markussen synger om i låtene.


Ruben er med i neste sesong av Kompani Lauritzen: – Skal jeg være med på det her, liksom?

Bjarkøyværingen blir å se i reality-seriens tredje sesong.


Som oftest får han positive og kjærlige tilbakemeldinger fra folk som forteller hvor mye musikken hans har hjulpet dem. Men det kommer også henvendelser fra de som sliter psykisk og trenger noen å snakke med.

– De forteller om sin egen psykiske motgang, og har i noen tilfeller bedt om tips eller hjelp til hva de kan gjøre i situasjonen sin. Det er enkelte meldinger som går i veldig mørke detaljer på hva som har hendt dem i livet, og at de ikke helt ser en utvei. Det kan være ganske tungt, sier Markussen til NRK.


Ukas artist

– Publikum kastet tomme ølbokser og ropte mot meg

Ruben fra Bjarkøy vil underholde byens studenter og øvrig befolkning på Driv i neste uke.


Selv om han ser på det som en tillitserklæring at så mange velger å åpne seg til han, kan det også bli en belastning å håndtere så mange mørke og triste historier.

– Mange av de tyngre meldingene påvirker meg jo selvsagt, det tror jeg de fleste ville ha kjent på. Noen ganger må jeg velge om jeg skal ta stilling til dem eller ikke. Etter hvert har jeg skjønt at jeg ikke kan stå for lenge i andres situasjoner. Det tar definitivt på i lengden, sier Markussen.