Alle enige om at Forsvaret bør holde seg unna Steinavær, men punktet om akvakultur måtte ut

Lokalpolitikerne ber Forsvarsdepartementet om å redusere størrelsen på øvingsområdet Andfjorden II, slik at et areal ved Steinavær, inklusiv tilliggende sjøareal kommer utenfor forbudsområdet og derved også i fremtiden skal kunne være til rådighet for kommunens forvaltning og utvikling.

I HAVN: Bilde er fra Steinavær.I kjeila kunne fiskerne ligge trygt når det var dårlig vær. Fungerer fortsatt i dag for båtfolk som trenger en trygg havn, selv om innseilinga er grunn og smal. Foto: Jørn Heløe  Foto: Jørn Heløe

nyheter

Høringsuttalelsen om den nye forskriften som er sendt på høring ble som forventet. Uttrykket "skytefelt" likte heller ikke politikerne. "Øvingsfelt" er mer spiselig, og medfører ikke fullt så omfattende bruk store deler av året, hvor det tross alt ikke er øvelser. Arbeiderpartiet og Høyre fant tonen. Flere andre partier hektet seg på, men ville ha med en protokolltilførsel.

Protokolltilførselen var følgende: