Kystruteskip forsinket, ny dato for oppstart Bergen - Kirkenes

De fire nye kystruteskipene til Havila Kystruten har fått ny dato for første rundreise Bergen - Kirkenes, må dessverre utsettes til 12. desember. Skip nummer to er også forsinket fra verftet, melder rederiet.

FORSINKET Fra testingen av fartøyet Havila Capella.  Foto: Illustrasjon - Kystruten

nyheter

Den første rundreisen til det nybygde fartøyet Havila Capella har vært planlagt klar til 1. desember, men forhold som forsinket avgang fra verftet i Tyrkia, tøffe værforhold på seilasen hjem og en ekstra bunkring underveis til Norge har gjort at det dessverre blir for lite tid til å gjøre skip og mannskap klar til oppsatt dato, forklarer rederiet i en pressemelding.


Nye skip skal seile reise miljøvennlig fra Bergen til Kirkenes

De nye skipene til Havila Kystruten har rekordstore batteripakker og kan seile med nullutslipp i verdensarvfjorder og sårbar natur.


Havila Kystruten har etter eget utsagn nye, miljøvennlige skip med verdens største batteripakker, og de kan seile støy- og utslippsfritt gjennom verdensarvfjorder, sårbar natur og inn og ut av havner. Kystruten har hovedkontor i Fosnavåg på Sunnmøre.