180 grader snuoperasjon i voldtektssak

En 21 år gammel utenlandsk statsborger ble i mai dømt til tre år og 10 måneders fengsel for en brutal voldtekt i Nordland.

  Foto: Arkiv - Kjell Magne Angelsen

nyheter

Ifølge domspapirene fra tingretten skal han ha dratt en ung kvinne i skjul mellom noen parkerte busser, holdt henne fast, slått henne og voldtatt henne. Hun slapp først vekk fra han da hun sparket til han og løp fra stedet.

Episoden fant sted rett utenfor en fest. Både fornærmede og tiltalte var på festen, og møttes utenfor for å trekke litt frisk luft, ifølge begges forklaringer for retten. Men der stoppet enigheten. Mannen avviste at han hadde forgrepet seg på henne. Tvert imot var det hun som aggressivt tok initiativ til den seksuelle kontakten. Sjokket var derfor stort, da han senere på kvelden ble konfrontert med en overgrepsanklage. Først fra andre deltakere på festen, og senere av politibetjentene som arresterte han.