- Halve Norge vil forby salgskampanje av hensyn til klimaet

Dette hevder nettstedet prisjakt.no, etter en undersøkelse som Opinion har gjennomført.

  Foto: Illustrasjon

nyheter

Ny besøksrekord i butikkene på Black Friday forventes. Samtidig vil nesten annenhver nordmann over 18 år støtte et lovforslag om å forby salgsjippoet – av klimahensyn, og fordi det promoterer overforbruk, skriver nettstedet.

En fersk, landsomfattende undersøkelse avslører stor motstand mot årets største salgsdag i befolkningen. Samtidig varsles rekordbesøk den kommende uke, både på nett og i vanlige butikker og kjøpesentre:

– Vi gjennomfører denne undersøkelsen for sjette året på rad. Aldri tidligere har flere nordmenn svart at de kommer til å benytte seg av tilbudene under Black Week og på Black Friday. Samtidig vokser slitasjen og motstanden i befolkningen og blant dem som driver butikk, sier daglig leder Are Vittersø i Prisjakt i en pressemelding.


Harstadbedrifter om Black Friday: – Egentlig er vi mot hele greia

– Når kundene kommer inn i butikken er vi nødt til å ha noen produkter til sterkt nedsatte priser. Ignorer vi Black Friday, snur de i døra.


40 prosent – som tilsvarer 1.8 millioner voksne over 18 år – svarer at de skal handle på Black Friday. Det er 10 prosent flere enn i 2019, og fem prosent flere enn i fjor.

Samtidig avdekker undersøkelsen at mange av oss begynner å bli mektig lei av dette kampanjekjøret: Nesten annenhver deltaker i undersøkelsen (46 prosent) ville støttet et lovforslag som forbyr Black Friday.