De ferske mødrene var lettet sist gang skolen ble berget: – Å gå rundt med denne usikkerheten er ikke bra

Mødre i Kongsvik ser ikke annen utvei enn å flytte, dersom Kongsvik skole legges ned.

BARSELGRUPPE: Bak til venstre: Sunniva E. F. Steen (33 år) med Pauline (3 mnd.) I svart framme til venstre, Camilla V. J. Kvilstad (25 år) med Eron (4 mnd.). Framme til høyre: Charlotte Paulsen (27 år) med Saga (5 mnd.). Midt i bilde: Emily Larsen (28 år) med Elaine. Bak til høyre: Elisabeth Wessel (29 år) med Ingrid (4 mnd.). Ikke til stede: Maria Arlén (36 år) med Miles (4 mnd.), Malene Hasselberg (22 år) med Emrik (3 ½ mnd), Maria A. J. Kvilstad (22 år) med Ilje (8 mnd.) Tanya I. Svendsen (30 år) med Lucy (2 1/2 mnd.) Jeanett H. Nilsen (22 år) venter barn i november.   Foto: Privat

nyheter

– Vi er interessert i at kommunen skal forstå hva dette gjør med bygdene. Under ett år senere er det igjen snakk om å legge ned. Da vil mange velge å flytte fra kommunen, og kommunen mister vår familie som er syv personer, sier Sunniva Emilie Falch Steen (33) fra Kongsvik.

Steen er en av ni stykker i en barselgruppe som fikk barn i Kongsvik i år. Selv har hun fem barn, der flere er i gang med skolegangen.