To års fengsel etter knivstikking

Natt til søndag 31. januar i år måtte en mann fraktes til sykehus med livstruende stikkskader fra et bolighus i Bø i Vesterålen.

  Foto: Illustrasjon

nyheter

Nå er en mann i 40-årene dømt til to års fengsel i Midtre Hålogaland tingrett for ugjerningen. Han må i tillegg ut med 120.000 kroner i oppreisningserstatning til fornærmede. Til fratrekk i straffen kommer 258 dager i varetekt.

Ifølge domspapirene skallet han ned fornærmede i hoderegionen, slik at vedkommende falt i gulvet. Deretter stakk han mannen i venstre side av buken med en kniv. Under krangelen om kniven ble fornærmede påført dype stikk- eller skjæreskader i langfinger, pekefinger, ringfinger og lillefinger på venstre hånd. I tre fingre ble begge bøyesenene og begge de viktigste fingernervene skåret over. I tillegg til pulsårene ut til fingrene.