Underholdning og alvor

Noen få minutter over klokka 14.00 mandag, entret Petter Ytterstad scenen på Støperiet, ønsket folk velkommen, sa noen velvalgte ord om psykisk helse, og spedde på med litt humor i kjent stil.

DØMTE MENN Ronny Ruback og Leif-Gunnar Wedahl, får det til å rocke.  Foto: John Henry Storhaug

nyheter

Det var faktisk veldig godt besøk på dette arrangementet. Ikke stappfullt, men journalisten anslår at det var godt over hundre mennesker til stede, i aldersgruppen fra ungdom, og til godt voksne.

De som fikk æren av å starte programmet var duoen «Dømte menn», Ronny Ruback og Leif-Gunnar Wedahl. To gitarer, og røffe tolkninger av Dylan, Little Feat og litt annet innenfor Americana-sjangeren. En liten halvtime fikk de til rådighet, Før de overlot scenen til Terje Erlid. Erlid er vel mest kjent som mannen som bistår når syke folk skal hentes hjem fra utlandet, og har vel truffet mange som slet psykisk på sine oppdrag. Han innledet med å spille en av Lars Bremnes sine sterkeste melodier «Æ skulle spille for de gale», og tok utgangspunkt i teksten, for å sette ord på mange ting innen psykiatri og psykisk sykdom. Et flott foredrag, som ga mye rom for ettertanke.