Politiet ønsker flere opplysninger: – Vi vet at det går rykter

Politiet ønsker at personer som hører rykter etter 15 år gamle Gabriel Stræte ble funnet død, henvender seg til dem.

INFORMASJON Etterforskningsleder Heidi Heggen kan ikke uttale seg om hva politiet foreløpig tror har skjedd med den avdøde, men ønsker at personer som vet noe rundt saken kontakter politiet.  Foto: Kristin Axelsen Kildal

nyheter

– Det har kommet oss for øre at det er en del informasjon og rykter som går. Vi ber personer som mener de har opplysninger som er relevant for saken om å kontakte politiet.

Det sier etterforskningsleder Heidi Heggen, som for tiden etterforsker saken etter at 15 år gamle Gabriel Stræte ble funnet død i havet i Harstad lørdag formiddag.


Savnet gutt funnet død i sjøe

Den savnede gutten Gabriel Stræte (15) er funnet omkommet i sjøen utenfor det tidligere Kaarbøverkstedet i sentrum, melder politiet.


15-åringen ble meldt savnet fredag kveld, etter å ha vært borte siden torsdag kveld. Store letemannskaper lette etter den savnede, før han lørdag formiddag ble funnet omkommet.

– Vi startet med en savnet-sak, og etter vedkommende ble funnet omkommet har saken gått over til å bli en undersøkelsessak om mistenkelig dødsfall, sier Heggen.


Mange ungdommer møtte opp til minnestund på kaia

Lørdag ettermiddag møtte mange ungdommer opp til minnemarkering for Gabriel Stræte på kaia i Harstad.


Utover dette kan ikke etterforskningslederen gi flere opplysninger, og kan heller ikke svare på om de mistenker at det har skjedd noe kriminelt.

– En foreløpig obduksjonsrapport vil kunne gi oss noen svar eller en retning videre til å finne ut hva som har skjedd, sier hun.

Den avdøde er sendt til UNN Tromsø for obduksjon.