Mann tiltalt etter at han skal ha truet med å skyte politikere

Mannen, som tidligere er dømt for å ha truet ansatte i Fiskeridirektoratet og Tromsø kirkelige fellesråd, skal igjen ha kommet med grove trusler.

  Foto: Illustrasjonsfoto - Tore Skadal

nyheter

Mannen, som er i 40-årene, ble i april i år dømt til 26 dagers fengsel etter at han truet med å skyte en ansatt i fiskeridirektoratet og sendte flere e-poster til gravlundavdelingen i Tromsø kirkelige fellesråd, der han hevdet at de skyldte ham 10.000 kroner og at han ville knuse hodene deres dersom de ikke betalte.

Nå skal han igjen kommet med lignende trusler. Denne gang mot lokale politikere som sto på stand i Storgata i forbindelse med valgkampen.


Kommer til å be om tvunget helsevern for truende mann fra Harstad

I juni utsatte han ansatte i rus- og psykiatritjenesten i kommunen for alvorlige trusler, før han fysisk troppet opp på døra, bevæpnet med hammer og kniv.


Mannen skal først ha ropt til politikerne at de burde vært skutt, før han ca. 15 minutter senere kom tilbake og sa at de «hadde fem minutter til å fjerne seg», hvis ikke kom han til å skyte dem.

I sin forklaring til politiet i forbindelse med saken fra tidligere år erkjente mannen at han sliter med å kontrollere temperamentet.