Savnet gutt funnet død i sjøen

Den savnede gutten Gabriel Stræte (15) er funnet omkommet i sjøen utenfor det tidligere Kaarbøverkstedet i sentrum, melder politiet.

SAVNET Det ble gjort observasjoner fra overflaten, og senere gikk dykkere ned for å hente opp den døde personen fra havet. Bildet er tatt under leteaksjonen i går ettermiddag.  Foto: Arkiv - Gisken Amanda Eriksen

  Foto: Privat

nyheter

Funnet ble gjort av mannskaper fra Kystvakten ved ROV-søk. Dykkere ble sendt ut og hentet personen fra sjøen. De pårørende er varslet om funnet og ønsker ikke ytterligere henvendelser fra omgivelsene. Saken etterforskes videre, opplyser politiet.

Gabriel Stræte (15) har ikke vært sett i live siden klokka 21.30 torsdag, på hurtigbåtkaia i Harstad. En massiv leteaksjon ble igangsatt i går ettermiddag og i natt.

– Vi går bredt ut i søket og kaller ut store mannskaper. Vi ber alle som kan ha observasjoner eller opplysninger om hvor Gabriel befinner seg, om å ta kontakt med politiet på 02800. Akkurat nå starter vi søk med dykkere i området ved hurtigbåtkaia, hvor savnede sist ble observert, fortalte Kim Bådsvik ved politiet i Harstad litt etter klokka 17.00 fredag ettermiddag.

Dykkerpersonell fra Tromsø ble tidlig fredag kveld fraktet til Harstad og drev søk i sjøen. Et helikopter søkte fra lufta langs strandlinja i området. Da HT-redaksjonen snakket med oppdragsleder Christian Andreassen ved operasjonssentralen i Troms politidistrikt klokka 22.54, kunne han fortelle at aksjonen skulle foregå ut over natten.