Politiet: - Ruskjørte på veiene i Harstad

Harstadværingen i slutten av 20-årene fikk i fjor høst besøk av politiet. De hevder å ha beslaglagt til sammen 105 gram hasj i bopelen til mannen.

HASJ Politiet har tiltalt en ung harstadmann for gjentatte episoder med ruskjøring.  Foto: Illustrasjon - Colourbox

nyheter

Mengden narkotika er strafferettslig alvorlig. Verre er tiltalepunktene om kjøring uten førerkort i narkotikapåvirket tilstand ved flere anledninger i fjor høst og i sommer. Blant annet i Skolegata og i Kanebogen/Seljestad, senest i slutten av juli 2021. Politiet har også tiltalt han for ruskjøring på E8 mellom Tromsø og Nordkjosbotn.


Tatt for ruskjøring på Sama, men det stoppet ikke der

I tillegg beslagla utrykningspolitiet narkotika.


Ordensmakten mener i tillegg han brøt fartsgrensen på 40 km/t i Skolegata i 2020, da han holdt en fart på 56 km/t. Saken går nå til domstolene, der den er berammet til behandling 21. oktober i Midtre Hålogaland tingrett. Påtalemakten varsler at det kan bli nedlagt påstand om at harstadmannen skal ilegges sperrefrist for erverving av førerkort.