Ibestad-tråler havarerte to ganger på halvannen måned - nå krangler verkstedet og rederiet om regningene

VMS Group AS har stevnet Engenes fiskeriselskap på Andørja for 5,1 millioner kroner, pluss forsinkelsesrenter tilbake til 30. september 2017.

Børge Arvesen (t.v.), Marius Arvesen, Johannes Arvesen og Vibeke Marie Arvesen Aspdal har videreført en 165 år lang historie med stor suksess på Engenes. Men mandag må de forholde seg til et krav på over 5 millioner fra en verksted-gruppering i Danmark. Bildet er tatt i sammenheng med en reportasje fra tidligere i 2021.  Foto: Arkiv - Andreas Isachsen

nyheter

Mandag starter behandlingen av tvisten i Midtre Hålogaland tingrett. På toppen av det definerte pengekravet ber saksøker retten om å pålegge rederiet å betale saksomkostningene for verkstedet. VMS-group mener konkret de har krav på oppgjør for to verkstedopphold som rederiet nekter å betale for.

Trøblete fiske

Det hele startet da VMS Group kjørte overhaling på tråleren M/S Langenes i januar 2017. Halvannen måned senere, 12. mars 2017 havarerte maskinen på båten under fiske utenfor Shetland. Det ble avholdt møter og foretatt undersøkelser for å avdekke årsaken til motorhavariet. Verkstedet reparerte skipet. Ifølge saksøker var problemet såkalt "overspeed" - det vil si at motoren har gått på et høyere turtall enn anbefalt, og derfor ble overbelastet.