Fotball-leder ansatte sin egen styreleder i ny jobb: – Jeg kan se at noen kan tenke at det var litt spesielt

Da Kari Lindevik søkte og senere fikk jobben som daglig leder i Divisjonsforeningen, var hun på samme tid styreleder i interesseorganisasjonen. Nestleder Hugo Kjelseth var med på ansettelsen, og han arvet styrelederposten.

ANSATTE SIN EGEN «SJEF»: Hugo Kjelseth i Divisjonsforeningen gikk fra nestleder til leder i styret i interesseorganisasjonen i august.   Foto: Odd Leif Andreassen

nyheter

(VG): Samtidig markedsførte Kjelseth i sosiale medier at hans eget rekrutteringsfirma bisto da Divisjonsforeningen – med nesten 100 medlemsklubber i Fotball-Norge – søkte etter ny daglig leder. Han avviser at hans egen bedrift var involvert i ansettelsesprosessen og sier han heller ikke har fått eller skal ta betalt.

Divisjonsforeningen ivaretar interessene til 2.- og 3.- divisjonsklubbene på herresiden i norsk fotball. I 2020 beskrev de seg selv som Norges største klubbinteresseorganisasjon med 99 medlemsklubber (98 i 2021), og siden Arne Knoph gikk av som daglig leder i mai i fjor, har Kari Lindevik vært arbeidende styreleder.