Audun har vært rusfri i 1,5 år: – Viktig å tørre å be om hjelp

Audun Nordli-Fredheim (20) har levd et tøft ungdomsliv, der harde rusmidler har dominert hverdagen. Gode hjelpere og en kjæreste har fått han ut av det han kaller et svart helvete.

GODE HJELPERE: Audun sier han har mye å takke Karl-Otto Ellingsen og Marius Bergan for at han i dag er rusfri. – Uten deres hjelp hadde jeg nok ikke vært der jeg er i dag, sier Audun.   Foto: Frank R. Roksøy

nyheter

Som syvåring ble han hentet av barnevernet og flyttet til et beredskapshjem her i Harstad, der han ble i åtte måneder mens det ble lett etter et fosterhjem som han ble flyttet til i Narvik. Der bodde han fra han var åtte til han ble 16 år gammel, før han flyttet til et nytt fosterhjem. Der ble han til han fylte 18 år.

Det begynte med hasj

– Det var under den siste tiden det gikk ekstra mye til helvete, selv om jeg allerede som 17-åring hadde vært innom harde stoffer som amfetamin.