MENINGER:

Kompetansekrav for elevenes beste  

Den aller viktigste enkeltfaktoren for en god skole er dyktige lærere.

Høyres Mathilde Tybring-Gjedde   Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix

nyheter

Derfor har Høyre innført kompetansekrav til lærere som underviser i norsk, matte og engelsk, og over 47 000 lærere har fått tilbud om videreutdanning. Det gir resultater. Elevene lærer mer, er mer til stede på skolen og flere fullfører videregående skole. Hvorfor ønsker da Senterpartiet og Arbeiderpartiet å fjerne kompetansekrav til lærerne?

Høyre har de siste åtte årene prioritert kunnskap og kvalitet i skolen, og et av de viktigste grepene vi har gjort er et storstilt lærerløft. Vi vet at den viktigste enkeltfaktoren for elevenes læring er læreren. Derfor har vi stilt kompetansekrav om at alle lærere som underviser i norsk, engelsk og matematikk skal ha faglig fordypning i fagene innen 2025.