Formannskapet forlenget koronatiltakene

Søndag fastsatte kommuneoverlegen koronatiltak. I dag forlenget et enstemmig formannskap disse til 12. august.

Ordfører Kari-Anne Opsal   Foto: Arkivfoto

nyheter

Det samme gjorde formannskapet i Lødingen i går. Den eneste endringen som ble gjort, etter råd fra fungerende kommuneoverlege Kristin Vik Hagerupsen, er at personer som allerede er beskyttet ikke skal regnes inn i antallet som kan være til stede i private hjem.

Harstad har hatt en sterk økning i smitten de siste 14 dagene, og er helt i norgestoppen når det gjelder smitte for tiden. Gårsdagen var et lyspunkt med bare en ny smittet. Smitten i Harstad stammer ifølge kommuneoverlegen fra fem ulike smitteutbrudd. De fleste som har testet positivt de siste dagene er nærkontakter til smittede fra disse utbruddene.