Ni nye koronatilfeller lørdag kveld, 191 er nå i karantene og 50 er i isolasjon

Harstad er en av kommunene i landet med høyest smittetrykk.
nyheter

Det melder Harstad kommune sent lørdag kveld.

Harstad har den siste uken hatt 46 nye positive covid-19-tester. Dette inkluderer ni nye positive tester lørdag, hvorav sju er hurtigtester og to er nye meldt fra mikrobiologen i Tromsø. I tillegg er alle ti hurtigtestene vi meldte om fredag bekreftet positive. 250 personer har testet seg ved Luftveisklinikken lørdag.

Harstad er nå en av de få kommunene i Norge med høyest smittetrykk. Tre av de fem utbruddene vi har, er bekreftet med deltavarianten.

Av de som er bekreftet smittet i dag har sju vært på bilcross-stevnet i Evenes forrige helg.

En positiv er tilknyttet Meløyvær- klyngen. Personen satt allerede i karantene, og dermed er ingen nye nærkontakter kommet til.

En person som allerede satt i karantene grunnet kontakt med en positiv i en annen kommune, har testet positivt. Denne personen satt allerede i karantene og ingen nye nærkontakter er generert.

Til sammen har vi nå 191 personer i karantene og 50 personer i isolasjon.

Alle som har vært i kundemottaket til Sulland i Harstad denne uka, må å være oppmerksom på egen helse. Dersom man har luftveissymptomer, må man gå i umiddelbar karantene og teste seg. Har du vært i kundemottaket, men ikke har symptomer, trenger du ikke å teste deg.

Harstad har nå hatt 340 positive covid-19-tester siden mars 2020.