Nytt smittetilfelle i Evenes – syv nærkontakter

Smittesporingsteamet fikk tirsdag beskjed om at ytterligere en person i Evenes kommune er bekreftet smittet med covid-19.
nyheter

– Vedkommende var nærkontakt til en bekreftet smittet og var allerede i smittekarantene, som nå er omgjort til isolasjon. Det er tre nye nærkontakter, melder Evenes kommune.

Per tirsdag er det tre personer i Evenes med bekreftet covid-19. De har syv nærkontakter. Fra 21. juli går de første to smittetilfellene ut av isolasjon.


Nytt smittetilfelle i Evenes

Smittesporingsteamet fikk tirsdag beskjed om at ytterligere en person i Evenes kommune er bekreftet smittet.


Mandag meldte kommunen at en av personene som nå har testet positivt, var innom Skånlandshallen onsdag 14. juli for vaksinering.

– Ingen som var i vaksinasjonslokalet regnes som nærkontakt av den smittede. Dette begrunnes i gode smitteverntiltak i form av desinfeksjonsmiddel, bruk av munnbind og avstand mellom de besøkende, heter det fra kommunen.

De som var innom mellom klokken 09 og 10 denne dagen bes om å være ekstra oppmerksomme og ha lav terskel for testing ved symptomer.


Evenes-fly hadde smittet om bord

Torsdag 15. juli var en person med covid-19 på flyet til Oslo.



12 nye smittetilfeller mandag - totalt 31 smittede siden 10. juli

Det ble tatt 414 covid-19-tester ved Luftveisklinikken i Harstad i helgen. Hittil er 12 tester positive. Enda venter kommunen på svar fra 50 av disse testene.