Ennå ikke søkt på studier til høsten? Du har fortsatt sjansen

Nå er det første mann til mølla for de som kanskje kunne tenkt seg å studere allikevel.

Ledige plasser: Fortsatt er det ledige studieplasser flere steder i landet, deriblant ved UiT i Harstad.   Foto: Bengt Simonsen (arkiv)

nyheter

Tirsdag kom statistikken. Totalt har 154.000 søkt om studieplass i Norge. Det er 3.304 flere enn i fjor.


Nå kommer svaret på hvem som har fått studieplass

Rekordmange har søkt seg til norske universiteter og høyskoler i år. Tirsdag får de svar på om de har kommet inn.

.

Ledige studieplasser

Det er likevel noen plasser igjen, og klokken 09 tirsdag morgen ble det derfor åpnet for å søke på de ledige plassene på UiT.

Ifølge oversikten er det ledige plasser på alt fra ingeniør til lærerutdannelse, språk og statsvitenskap. Listen oppdateres jevnlig.

Studieplasser ved bachelor i økonomi og administrasjon de eneste ledige studieplassene hos UiT i Harstad i oversikten onsdag morgen.

– Det kan også komme nye studier på lista etter 20. juli, informerer UiT på sine sider, og legger til at dersom man vil søke på ledige åpne og nettbaserte enkeltemner og førstesemesteremner ved UiT, gjøres det på deres lokale søknadsweb.


Bårds stilling utløper – nå søker UiT en ny viserektor

Bård Borch Michalsen er snart ferdig i sin stilling. Dermed søker UiT en ny for Sør-Troms og Nordland.


69 ledige plasser

Ved UiT er det nå 69 ledige plasser, ifølge Khrono. Det er universitetet med flest ledige plasser, skriver nettstedet. Det er fortsatt godt med plass også på Nord universitet, Høgskolen på Vestlandet og Universitetet i Sørøst-Norge.

– Det er løpende opptak til de ledige plassene. Det betyr at du må søke så raskt som mulig fra dette tidspunktet. Er det flere kvalifiserte søkere enn ledige studieplasser, vil naturlig nok ikke alle få tilbud om plass, informerer UiT.


Fikk pris for masteroppgaven: – Banebrytende, sier juryen

Ánná Káisá Partapuoli ble inspirert av faren sin og samisk kultur da hun skulle skrive masteroppgave. Nå har hun fått pris for beste oppgave.