Seks nye smittetilfeller fredag - knyttes til Verftet og Meløyvær

Harstad kommune har fredag seks nye smittetilfeller. Flere av dem spores til Meløyvær 14. juli og utestedet Verftet den 9. juli. – Det er sannsynlig smittevei for alle tilfellene. Kartlegging pågår ennå.

Her er utestedet Verftet i Harstad sentrum.  Foto: Frank Roksøy

nyheter

Kommunen ber fredag kveld folk som var på konsert med Violet Road på Meløyvær brygge også onsdag 14. juli om å teste seg. Her var det flere smittede personer.

– Utbruddet på Meløyvær har kommet opp i 11 positive personer, men bare fem av disse oppholder seg i Harstad. De andre smittede er reist til andre kommuner, opplyser kommuneoverlege Jonas Holte i en pressemelding.

– Det har vært konferert med utbruddsgruppa til FHI og vi har blitt enige om å anbefale test på alle som var på konserten. SMS om dette vil bli sendt ut til alle som har løst billett til konserten.

Kommunen meldte torsdag fra om det første smittetilfellet etter at en person var på en konsert på Meløyvær pub i helga. Personen hadde vært sammen med en større gruppe fra flere ulike steder.


Én person tilknyttet barnehage har testet positivt for covid-19

Harstad kommune melder at ansatte og barn ved Utsikten barnehage som har vært nærkontakter er satt i karantene.


Kommunen ber i tillegg alle som har vært på nærbutikken på Bjarkøy og i kiosken på Bjarkøy onsdag den 14. juli, mellom kl. 13.30–15.00 om å teste seg.


Holte om smittesituasjonen: – Det var dette vi fryktet skulle skje

Flere urelaterte tilfeller av koronasmitte har satt Harstad-regionen i en situasjon hvor flere utbrudd kan skje samtidig.


Fredag har smittesporingsteamet også avdekket at det var flere smittede personer innom Verftet fredag 9. juli.

– Vi har fått gjestelister over hvem som var til stede. Det er sendt ut SMS til alle som var der den dagen med anbefaling om å teste seg, uttaler Holte.

– Testkapasiteten på Luftveisklinikken er økt for å klare å teste alle kommunen nå anbefaler test til. Det kan være at vi må bruke både lørdag og søndag på å få testet alle. Pandemitelefonen vil holde åpen i morgen og på søndag for å svare på koronarelaterte spørsmål.


Ny smitte i Kvæfjord spores til konsert på Meløyvær

Kvæfjord kommune melder fredag formiddag om en ny koronasmittet i kommunen.