Silya blir årets vokalist under Hærens musikkorps julekonsert

Artisten Silya Nymoen blir med Hærens musikkorps når de i november og desember skal turnere med "Swinging Christmas".

JULETURNE: Artisten Silya teamer opp med Hærens musikkorps i november.  Foto: Tom Helstad

nyheter

– Silya setter fyr på både publikum og Hærens musikkorps når hun med sin småfrekke, flørtende og utfordrende stil tiltrer korpset i årets utgave av Swinging Christmas, skriver Hærens musikkorps i en pressemelding.

Hun er en av Norges sterkeste live-artister og har de senere år spilt mer enn 150 konserter med sitt band Silya & the Sailors. Etter å ha viet nesten hele livet til musikk er Silya blitt en sjeldent kraftfull musiker og låtskriver med en tilstedeværelse som bergtar publikum hver gang hun opptrer, står det videre i pressemeldingen.


Barnehagen på forestilling med Hærens musikkorps: - Jeg liker å høre på musikk hver eneste dag

Onsdags formiddag var barnehagene på konsert i storsalen på Harstad Kulturhus, på torsdag kan småtrinnet på barneskolene nyte konserten.


Nå er hun klar for å slippe seg løs med Nord-Norges eget militærorkester og spesialtilpasset julerepertoar. I år blir det flere nyarrangerte låter fra Silyas repertoar og et par instrumentalgodbiter.

Turnéen starter i Harstad i november, før turen går videre til Sortland, Svolvær, Finnsnes og Bodø.

Årets dirigent er Helge Sunde, en av Norges aller beste storband-ledere med en karriere som har involvert mange store og kjente navn. Han har vært flittig brukt i alle Forsvarets profesjonelle korps, både som dirigent, solist, komponist og arrangør.

– Programmet røper vi ikke ennå. Men vi lover både rocka- og smøremyk julestemning.


Aktører fra Harstad Kulturskole på storscenen : – Man får masse energi av å stå på scenen

Harstad Kulturhus avholdt konsert med Hærens Musikkorps og aktører fra Harstad kulturskole sang nasjonaldagen inn.


Årets utgave av Swinging Christmas er nummer 15 i rekken. Den aller første konserten, i det som fort ble en tradisjon, skjedde i 2006.

– Dette lille jubileet skulle egentlig vært i fjor, men koronaen gjorde at vi ikke kunne legge ut på juleturné. Gleden er derfor ekstra stor når vi kan feire nr. 15 med Silya og vårt fantastiske publikum i Harstad, Sortland, Svolvær, Senja/indre Troms og i Bodø, skriver korpset.