NVE med nye farevarsler for jordskred og flom

Arkivfoto: Marit Hommedal / NTB 

nyheter

NVE har sendt ut gult farevarsel for jordskred i Harstad fra fredag. Farevarselet gjelder i deler av Nord-Norge, også i Tjeldsund og Evenes, ifølge Yr. Årsaken er at det er meldt mye nedbør, høye temperaturer og snøsmelting.

Folk rådes til å holde seg unna utsatte områder og holde stikkrenner og kummer fri for snø, grus og søppel.

For Tjeldsund og Evenes er det også sendt ut gult flomvarsel. Det er regn og snøsmelting som i kombinasjon gir moderat fare for flom.

– Utfordrende situasjon som krever oppfølging og kan medføre skader lokalt. Hold deg oppdatert om situasjonen. Sikre og flytt verdier bort fra utsatte områder (for eksempel i kjellere, og biler, campingvogner etc. langs elver og bekker, skriver Yr.

Det er fortsatt skogbrannfare til fredag kveld.