Somalisk forening i Harstad: Har fått 30.000 til info om koronaviruset

Integrerings og mangfoldsdirektoratet (IMDi) har gitt Somalisk forening i Harstad 30.000 kroner som skal gå til informasjon om koronaviruset til den somaliske befolkningen i Harstad og regionen rundt oss.

INFOKAMPANJE: Mohammed Ali Osman i Somalisk forening Harstad sier informasjonen nå er å finne på alle offentlige kontorer i Harstad og regionen rundt oss.  Foto: Andreas Isachsen

nyheter

Ifølge styreleder Mohammed Ali Osman i Somalisk forening Harstad, er det om lag 200 personer med somalisk bakgrunn i regionen som nå får tilgang til informasjonen som også er oversatt til somalisk.

Ingen smitte

– Denne informasjonen henger nå på alle offentlige kontorer i Harstad og regionen rundt oss. Min erfaring er at de ulike somaliske miljøene har tatt koronaviruset på alvor. Så vidt meg bekjent har det ikke forekommet smitte blant noen somaliere bosatt i regionen. Jeg opplever også at de aller fleste bruker munnbind der dette er hensiktsmessig, sier Ali Osman.