Koronasmitte i Medkila IL

Søndag 30. mai ble det avlagt en positiv covid-19 hurtigtest i forbindelse med intern testing av Medkilas damelag, inkludert støtteapparatet.

Lørdag vant Medkila 2-1 over Fløya. Nå sitter alle spillerne og støtteapparatet i karantene. Bak fra venstre: Margunn Haugenes, Helene Alsos Höglin, Ida Fjordbakk, Hanne Larsen, Mette Skau, Agnethe Mathisen, Miriam Vilnes Mjåseth, Kim Dolstra, Liv Solveig Miklegard, Mathilde Karlsen, Amalie Lian, Roy Berntsen og Matias Olsen. Foran fra venstre: Silje Johansen, Frida Nordgård Larsen, Lotte Fossem, Berntsen, Natalie Dyring Hansen, Sarah Martinussen og Ida Fossem.  Foto: Medkila IL

nyheter

Norges Fotballforbunds toppidrettsprotokoll ved positive tester er blitt fulgt, og det lokale smittesporingsteamet i Harstad kommune har overtatt ansvaret. Det skriver Medkila IL selv i en pressemelding.


Hele laget i karantene i minst åtte dager. Treninger og kamp utgår

Hele Medkila er i karantene, og neste seriekamp må trolig utsettes.


Hele damelaget og støtteapparatet er nå i karantene.

– Vi er i gang med å evaluere interne rutiner sett opp mot toppfotballprotokollen. Etter kampoppsettet skal Medkila spille mot KIL/Hemne lørdag som kommer. Det er for tidlig å si hvilke følger dette får for det videre kampoppsettet. Det blir klart i løpet av uka. Vi ønsker samtidig å berømme Harstad kommune og deres smitteteam for deres fantastiske respons og måte å håndtere denne vanskelige situasjonen vi har havnet i, skriver fotballklubben.


Treneren om smitten: – Må bare takle det så godt vi kan

Medkila-trener Margunn Haugenes håper laget er tilbake i normal drift så fort som mulig.