«Jenny» selger sex i Tromsø – hun frykter at fjerning av sexkjøpsloven vil gjøre hverdagen hennes farligere

Slik reagerer sexarbeidere i Tromsø på Høyres ønske om å avkriminalisere sexkjøp.

DÅRLIG FORSLAG .En kvinne som selger sex i Nord-Norge advarer mot å avkriminalisere sexkjøp.  Foto: Illustrasjon - Colourbox

nyheter

«Jenny» er fra Tyskland, og selger sex over hele Norge, også i Tromsø. Til iTromsø forteller hun at hun frykter at sexarbeideres hverdag vil bli farligere dersom sexkjøpsloven fjernes i Norge, slik Høyre har programfestet det.

– Mange jenter vil slutte å komme til Norge hvis det blir lovlig å kjøpe sex i Norge. Vi kommer hit fordi det er kriminelt å kjøpe sex. Så lenge det er ulovlig, kan ikke de mennene vi møter lage noen problemer, sier hun og peker på at hun som sexarbeider da kan involvere politiet.