Bøndene er i krigshumør

Troms Bondelag sparte ikke på kruttet da de tirsdag markerte sin misnøye med tilbudet landbruket har fått fra staten i årets oppgjør.

BESTEMT Fra venstre: Andreas Larsen, leder Tone Rubach og nestleder Randi Hokland i Troms Bondelag.  Foto: Kjell Magne Angelsen

nyheter

Sjelden ser man så mange tilhørere under appeller på torget i Harstad, som tirsdag formiddag. Selv gjennom ansiktsmaskene kom de grimme og alvorlige ansiktsuttrykkene tydelig fram. Blant dem som holdt appell lå irritasjonen og den politiske brodden syltynt forkledd bak tall tale og saklig argumentasjon.

Alle virket å være samstemte: Situasjonen for Troms-bøndene er kritisk for en rekke produsenter. Investeringsbehovet er skyhøyt, parallelt med at kostnadene eksploderer og lønnsomheten synker. Lite av det regjeringen har lagt på bordet bedrer situasjonen, mener Bondelaget.