Jobber for å utgi litterært magasin

Veronica Melå og Utenfor Allfarvei Forlag ønsker å opprette Skussmål - et litterært magasin for kritikk av nordlig litteratur.

PARADOKS: Det utgis for mange bøker, men ikke av nordnorske forfattere, fortalte Veronica Melå under fjorårets litteraturfestival. Nå vil forlaget hennes gjerne utgi et eget litterært magasin på nett.  Foto: Kjell Magne Angelsen

nyheter

Dette opplyser forlaget på sin Facebook-side. Bakgrunnen er at antall anmeldelser i avisene er mer enn halvert, ifølge forlaget. Planen for Skussmål er at magasinet skal fylle tomrommet som har oppstått. Dette vil bli et magasin på nett, men kanskje noen lokale aviser velger å trykke anmeldelser herfra, skriver forlaget.


Ingeborg Oktober til Festspillene med "Et fucka år" – med både nytt album og bok

Ingeborg Oktober opptrer på festspillene, og debuterer samtidig med sin debutbok.


– Vi tror et nettsted med fokus på nordlig litteratur er nødvendig for at du skal oppdage nordnorske bøker og forfattere. Vi har fått støtte fra Fritt Ord og Kulturrådet til dette, men ikke tilstrekkelig til å tørre å sette i gang. Vi skal nemlig ansette en uavhengig redaktør, engasjere kritikere fra Norsk kritikerlag, og vi skal finansiere honorarer til infrastruktur og honorarer, opplyser Veronica Melå.


Delte ut gode forfatterråd med raus hånd

Går du med en forfatter i magen? Da kan det være smart å lytte til de som tok spranget og gjorde drømmen til virkelighet.


De søker nå om midlene de mangler, og håper Skussmål er på plass til høsten.