Satte det symbolske spadestikket for byggestart av "Pynten":

- Endelig har Harstad fått sin egen flotte skyline

Boligblokkene bygd langs sjøen i sentrum har sine motstandere. Men når jeg står på Trondenes og ser alle de nye boligene, synes jeg det er flott. Harstad har fått sin egen, moderne skyline, og ser ut som en skikkelig moderne by, sier ordfører Kari-Anne Opsal (Ap).

PYNTEN Maskinfører Gunnar Hansen fra Harstad Maskin sammen med ordfører Kari-Anne Opsal.  Foto: Kjell Magne Angelsen

nyheter

Cirka klokka 11.15 mandag satte hun selv det tradisjonsrike spadestikket i jorda for å markere byggestart for boligblokka Pynten, som nå formelt er under bygging på Holstneset. En skarve stikkspade var imidlertid for puslete for anledningen. I stede satte ordføreren seg uredd inn i en 40 tonn tung gravemaskin.

- Fortetting er veien å gå

Ved hjelp av kyndig veiledning fra maskinfører Gunnar Hansen (Harstad Maskin) fikk hun monsteret startet, gravearmen løftet, og den første biten jord løftet vekk.