Klokka 13:

Se Hærens Musikkorps veterankonsert: – Vår måte å hedre veteranene

Fra klokka 13:00 kan du se Hærens Musikkorps sin Veterankonsert fremført fra Harstad.
nyheter

Regissør Merete Jakobsen Klæboe forteller at det i år er første gangen veterankonserten vises digitalt.

– I og med at det er korona har vi måtte gå våre egne veier, og derfor valgte vi å lage årets veterankonsert i digital form for første gang. Det gir oss også en mengde muligheter, og vi har brukt både musikk, bilde og tekst i konserten for å hedre veteranene på best mulig måte, sier hun.

– Det beste med å ha digital konsert i stedet for en vanlig konsert i Kulturhuset er at vi når ut til så mange flere, legger regissøren til.

I anledning konserten har Hærens Musikkorps fått "låne" historier fra norske veteraner, slik at historiene kunne gjenskapes gjennom musikk og bilde.

– Over 100.000 nordmenn har vært på oppdrag for oss i internasjonale operasjoner, og vi ønsker å si tusen takk for den jobben de gjør for oss alle sammen. Det er et ganske tøft tema å lage konsert rundt, men det viktigste for oss er at veteranene blir fornøyde. Vårt ønske med konserten er at veteranene spesielt skal føle seg ivaretatt og sett, sier Klæboe.