- Inn i granskogen dårlige alternativer fra Kriss Rokkan Iversen og MDG

Frp og Eivind Stene stemte nei til granplanting som kommunalt klimatiltak. I likhet med Kriss Rokkan Iversen (MDG) er de kritiske til prosjektet. Men Stene mener de alternative tiltakene Rokkan foreslår, er langt verre.

TURBULENS Frps Eivind Stene har lite til overs for lokale klimatiltak generelt, og MDG sine konkrete forslag spesielt.  Foto: Arkiv - Frank Roger Roksøy

nyheter

Rokkan var på banen mot granskogplantingen i fredagens utgave av Harstad Tidende. Hun tror at flertallet i kommunestyret ønsker det beste for klimaet og naturen i Harstad, men mener at de har valgt en billig løsning som på sikt kan koste naturen dyrt. I stede foreslår hun blant annet økte drivstoffavgifter på byens fossildrevne biltrafikk, utslippsfrie kommunale anleggsplasser og landstrøm for skipstrafikken når den klapper til kai som alternative, lokale miljøtiltak.


- Blir så inni granskauen feil

Nestleder i MDG, Kriss Rokkan Iversen, går til frontalangrep på den planlagte granplantingen i Harstad.


– Landstrøm for skip er helt kurant. Men hun kunne med hell ha stoppet argumentasjonen der. For det å legge ytterligere steiner til byrden for allerede hardt avgiftsbelagte bileiere, bør være helt uaktuelt. Det er heller ikke spesielt praktisk å skape stadig vanskeligere rammevilkår for små lokale bedrifter innen entreprenørbransjen. Summen av hennes lokale alternativer er derfor langt, langt verre, enn om kommunen planter noen grantrær fra eller til, sukker Frp-representanten oppgitt.