Harstad Skipsindustri har kjøpt Mack-eiendommen

Med det kan Hamek utvide virksometen i Samasjøen. I tillegg skal HSI rydde opp og tilrettelegge bedre på sørsiden av tørrdokka i sentrum.

INVESTERER Daglig leder Ola Karlsen fra Harstad skipsindustri og administrerende direktør Jan Oddvar Olsen ved Hamek rigger i fellesskap landsdelens største skipsverft for framtiden.  Foto: Kjell Magne Angelsen

nyheter

Kjøpet innebærer riving av deler av bygningsmassen på eksisterende verkstedarealer, og ombygging av det gamle, men svært solid bygde Mack-bygget. Der skal både administrasjon, kantine og diverse verkstedvirksomhet inn.

Det blir bygget gangbru mellom de nye og eksisterende arealene. Som en bonus blir det ryddet nytt areal til disposisjon for Hamek. Areal som i dag er okkupert av bygninger som skal vekk.