Mottok og sendte nakenbilder

I et tilrettelagt avhør av en av de fornærmede i saken forklarte den unge jenta at hun mottok bilder av et mannlig kjønnsorgan fra brukeren "Jonas".

  Foto: Illustrasjon - Colourbox

nyheter

Påtalemakten mener det ble sendt direkte fra IP-adressen til den tiltalte ex-læreren i Harstad. I avhøret, som ble foretatt 27. mai 2019 i et annet geografisk sted av landet, lagret og vist på videoskjerm i retten, kom det fram at den mindreårige ikke hadde gjort seg noen tanker om hvem hun egentlig chattet med den dagen. Det ble vist en utskrift med navnet "Jonas", og et ansiktsbilde av en langt yngre person enn tiltalte. Jenta skal også ha sendt et nakenbilde av seg selv til tiltalte. Noe hun følte seg presset/påvirket til å gjøre.

Det ble tidlig i avhøret klargjort overfor fornærmede at kommunikasjonen hun hadde hatt, etter politiets mening var gjort med en voksen mann, på avhørs-tidspunktet siktet i en straffesak.