Nybilsalget i Harstad:

El- og hybridbil dominerer

Blant de ti mest solgte modellene i Harstad i årets tre første måneder er det ingen rene diesel eller bensinbiler.

ELBILSUKSESS: Morten Meyer Bedin ved Polestars visningssenter i Trondheim liker å høre at mange harstadværinger har skaffet seg Polestar.  Foto: Andreas Isachsen

  • 1. Tesla Model 3 16 eks
  • 2. Polestar 2 13 eks
  • 3. Toyota RAV4 9 eks
  • 4. Mercedes EQC 8 eks
  • 4. Mitsubishi PHEV 8 eks
  • 4. Volvo XC 60 8 eks
  • 7. Hyundai Kona 7 eks
  • 7. Audi e-tron 7 eks
  • 7. Volvo XC 40 7 eks
  • 7. BMW X1 7 eks
nyheter

Hele seks av av de ti mest solgte modellene er rene elbiler, mens fire er hybridvarianter. På topp ligger Tesla Model 3, som også er Norges mest solgte modell i årets første kvartal.

Nokså overraskende vil sikker mange mene, er Polestar 2 den nest mest solgte bilen i Harstad. Begge bestselgerne har ingen egen forhandler i Harstad. Teslakjøperne må til Tromsø, mens Nardo Bil i Trondheim leverer Polestar 2 til alle sine kunder fra Ålesund til Kirkenes, selv om dette er et Volvo-eid produkt.

– Stadig økende interesse

Harstad Tidende besøkte onsdag Polestar Space visningssenter som ligger ved Solsiden, midt i Trondheim sentrum. Space Manager i Trondheim, Morten Meyer Bedin, ble positivt overrasket da han fikk høre salgstallene bilmerket deres har oppnådd i Harstad.

VISNINGSSENTER: Polestar Space visningssenter Trondheim  Foto: Haakon Maeland

– Utrolig gøy å høre at så mange i Harstad har valgt å kjøpe Polestar. Det rimer godt med den stadig økende interessen vi merker fra nordnorske kunder. Forhåpentligvis betyr det at de som har kjøpt bil hos oss er så fornøyd at de har fortalt venner og kjente om dette, som igjen betyr at de blir nysgjerrige og kontakter oss, sier Meyer Bedin.

Testturnè til Nord- Norge

Han sier de fleste kundene som bestiller Polestar først kommer innom i Trondheim for en prøvetur.

– Dette har fungert svært godt. Etter at de har vært her velger de fleste å dra hjem før de bestemmer seg om de skal kjøpe bilen. Da gjør de bestillingen over nettet og kommer hit ned for overlevering av bilen. Vi har imidlertid bestemt oss for reise nordover på en testturnè med Polestar 2 i juni og kommer også innom Harstad. Da kan interessert og nysgjerrige bestille tidspunkt for en testtur med bilen, sier Meyer Bedin.

TOPP 10 BESTSELGERE

1. Tesla Model 3 16 eks

2. Polestar 2 13 eks

3. Toyota RAV4 9 eks

4. Mercedes EQC 8 eks

4. Mitsubishi PHEV 8 eks

4. Volvo XC 60 8 eks

7. Hyundai Kona 7 eks

7. Audi e-tron 7 eks

7. Volvo XC 40 7 eks

7. BMW X1 7 eks

Kilde: Opplysningsrådet for veitrafikk.