– Vi må sørge for at byen er attraktiv for neste generasjon

7. mai arrangeres «Bær frem Harstad», som har som mål å gjøre byen og næringslivet mer bærekraftig, og dermed attraktiv for unge.

PROSJEKTLEDERE: Petter Kulseng og Tuulia Laitinen er prosjektledere for "Bær fram Harstad", og gleder seg til arrangementet går av stabelen 7. mai.  Foto: Kristin Axelsen Kildal

nyheter

Avgangsstudentene på studiet praktisk prosjektledelse på UiT i Harstad har fått et oppdrag fra Harstad profileringspool, Harstad Sentrum AS og Harstadregionens Næringsforening: Å lage et arrangement med temaet bærekraft, og finne ut hvordan man kan sette bærekraft på dagsorden for næringslivet i Harstad.


Går over til konkurrenten etter 20 år i bedriften: – Et snev av eventyrlyst står bak valget

Etter 19 år og syv måneder i DNB, takker Odd Sverre Holte av og starter i ny jobb hos konkurrenten.


Resultatet ble et digitalt arrangement under navnet «Bær fram Harstad», og finner sted fredag 7. mai klokka 09:30. Petter Kulseng og Tuulia Laitinen er to av de 33 avgangsstudentene som står bak prosjektet. De forklarer at utgangspunktet for arrangementet var å finne ut av hva tre av FNs bærekraftmål betyr for Harstad. Bærekraftmålene de skal ta for seg er nr. 11. Bærekraftige byer og lokalsamfunn, nr. 12. Ansvarlig forbruk og produksjon og nr. 17. Samarbeid for å nå målene.