Milepæl nådd for biotek-firma som vil bekjempe kreftceller

Selskapet Lytix Biopharma, med interesser fra Harstad på eiersiden, inngår eksklusiv lisensavtale med Norges arktiske universitet i Tromsø for en klasse med nye legemiddelkandidater. Samtidig etablerer de strategisk partnerskap med Aurelius Biotherapeutics i USA.

MILEPÆL Selskapet Lytix Biopharma med interesser fra Harstad på eiersiden gjør stadige fremskritt.  Foto: Illustrasjon - Colourbox

nyheter

Lytix Biopharma AS har sammen med et forskningsteam fra UiT Norges arktiske universitet i Tromsø utviklet en ny klasse med lovende legemiddelkandidater, som kan bekjempe kreftceller ved å stimulere kroppens eget immunforsvar, heter det i en pressemelding. Blant firmaets eiere finner man Picasso kapital AS (Knut Eidissen) med 4,90 prosent og Per Strand Eiendom AS med 2,16 prosent.


- En stor dag for mange i Harstad

Det sier Knut Eidissen etter at Lytix Biopharma inngikk en milliardavtale med det amerikanske gigantselskapet Verrica Pharmaceuticals.


Et team fra UiT, Norut (Norce), Oslo universitetssykehus, Lytix Biopharma og franske Institut Gustave Roussy har jobbet sammen i prosjektet. Avtalen gir Lytix Biopharma rettigheter til videre klinisk utvikling og kommersialisering av en ny klasse legemidler. På lik linje med de andre legemiddelkandidatene selskapet utvikler, kan den nye klassen aktivere immunforsvaret til å håndtere kreftceller.