Nå starter vaksineringen av de i aldersgruppen 75 til 80

De over 80 i Harstad er stort sett vaksinert. Neste uke begynner de med 75+. Totalt skal 400 i denne gruppen vaksineres mot covid-19.

KLAR I neste uke skal de mellom 75 og 80 vaksineres.  Foto: Colourbox

nyheter

Dette skriver kommunen på sine hjemmesider i dag.

– Vi er nå mer eller mindre ferdig med å vaksinere de over 80 år i Harstad. Det er enda noen igjen, men vi får såpass mange vaksinedoser i neste uke, at vi starter vaksineringen av rundt 400 personer i aldersgruppen 75–80 år. Vi planlegger også å vaksinere de få over 80 år i Øyriket som enda ikke er vaksinert, melder kommunikasjonssjef Øivind Arvola.


Tidligere harstadordfører mener regjeringen må ha et klart vaksinemål: – Bedre bursdagsgave kan man ikke ønske seg

Helge Eriksen mener regjeringen må ha som målsetting at alle voksne nordmenn skal være ferdigvaksinert til 17. mai.


Vaksineringen er fortsatt i Seljestadhallen, og det er Pfizer som brukes. Vaksineringen kommer til å gå av stabelen onsdag 24. og torsdag 25. mars for dem som får SMS nå snart. Dose to er seks uker senere, poengterer Arvola.

Han opplyser at de som nå blir trukket ut vil få melding i løpet av kort tid. Kommunen ber om at de raskest mulig bestiller time digitalt.

– Ikke vent. Gjør det så raskt som mulig, oppfordrer kommunen.

– Det er også viktig at de som registrer seg digitalt venter i 10 sekunder etter de har fått bekreftet bestilt time med å lukke nettleseren eller gå ut av helseboka. Dette fordi registreringen er litt forsinket i systemet, og da må man ikke være gått ut av Helseboka. Dette for å forsikre at registreringen er lagt inn på timelisten i Helseboka, skriver han.

Denne uken passerte kommunen en milepæl. Vi har nå over 1200 fullvaksinerte i Harstad, i regi av Harstad kommune. 408 personer har fått første dose, og venter på andre.

– Vi har foreløpig ikke fått tall på antall vaksinedoser vi mottar fram mot påske, men vil opplyse om dette så snart vi får informasjon om det, slutter Arvola.