Drikkevannsanalyser fortsetter i Harstad

Sea Eco as inngikk i forrige uke avtale med Veterinærinstituttet i Harstad om å overta utstyr brukt til drikkevannsanalyser.

VIKTIG FUNKSJON Drikkevannsanalyser skal fortsatt skje i Harstad.  Foto: Illustrasjon - Kjell Magne Angelsen

nyheter

Dette melder daglig leder Tone Rasmussen i Sea Eco i en pressemelding. Veterinærinstituttet opplyste tidligere i vinter at de ikke lenger skulle utføre disse oppgavene. Jobben skulle i stede settes ut til private aktører. Sea Eco as er et lokalt eid firma med syv ansatte, som har hovedkontor på Engenes i Ibestad kommune og avdeling i Harstad. Sea Eco as driver i dag med miljøkartlegging, analyser og rådgiving i regionen.


Nå må vannet testes utenbys

Både Grottebadet, kommunen og private vannverk vil merke at Veterinærinstituttet ikke lenger skal teste vannkvaliteten.


Norsk Akkreditering har utfordringer med å saksbehandle på grunn av reiserestriksjoner så vi regner med å være klar til mottak av prøver i slutten av august eller begynnelsen september 2021. Vi driver nå med analyser av miljøprøver. Utvidelsen av laboratoriet vårt i Harstad til å foreta drikkevannsanalyser er derfor en naturlig utvidelse av virksomheten vår, skriver analyseansvarlig Anne Wenke.